Cât de des ar trebui să-ți speli covoarele?

Un covor murdar nu doar că arată urât, dar este și încărcat cu particule de murdărie ce acționează ca smirghelul, alterându-l de fiecare dată când pășești pe el. De aceea, este important să aspiri covoarele în mod regulat. Specialiștii recomandă de cel puțin două ori pe săptămână. Cea mai bună tehnică este să aspiri cu mișcări încete, înainte și înapoi. O suprafață de 50 m2 ar trebui să-ți ia cam 7 – 15 de minute pentru a o aspira în mod corespunzător. Astfel, ai reuși să elimini estimativ 80% din particulele de murdărie.

Din păcate, restul de 20% sunt particule și bacterii dăunătoare, ce au intrat adânc în țesătura covorului și nu se pot vedea cu ochiul liber, ducând la degradarea covorului și pierderea lui. Motiv pentru care aspirarea regulată nu este suficientă, toate covoarele ar trebui să fie curățate în profunzime, cel puțin o dată la douăsprezece luni. Și în acest caz, trebuie apelat la servicii profesionale de spălare a covoarelor. De ce? Pentru că doar o spălătorie de covoare dispune de utilajele necesare pentru astfel de operațiuni. Ba mai mult, covoarele, chiar și cele pufoase, se aplatizează în timp. Dar curățătoriile specializate folosesc doar balsam și detergenți profesionali, care revigorează țesătura covoarelor. Iar cele care dispun și de ventilatoare și dezumidificator, pot crea condițiile optime pentru a grăbi uscarea, prevenind mirosul neplăcut generat de un timp prea lung de uscare

În cazul în care dorești să extinzi durata de viață a covoarelor tale, este esențial ca acestea să fie curățate profesional măcar o dată pe an. Din experiența noastră de până acum, majoritatea românilor apelează la astfel de servicii în apropierea celor două mari sărbători: Paște și Crăciun. Din această cauză, de multe ori ne vedem în situația de a-i refuza, nemai făcând față cererii și volumului mare de muncă. Poți evita refuzul din partea acestor spălătorii, alegând să nu-i contactezi în perioadele din an cele mai aglomerate. Dar dacă nu ai apelat la un astfel de serviciu până acum, localizează cea mai apropiată curățătorie de covoare de tine și spune-le că ai un covor de spălat.

Cu drag,

Spălătoria Bruno

transp-iar

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *